Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi koszorú

2012.12.09
 
Először is, fűzfavessző kell hozzá.

8 ágból fonjuk, akkora koszorúra, amekkora az ölelésünk. Az enyém kb. 40 cm. átmérőjű. Nagyon fontos, hogy szintén fűzfából két átlót rakjunk, 4-4 ágat (az apostolokat jelenítve), középen egymáson átbújtatunk. A keresztágakat kicsikét ki kell hegyezni, így megáll, a koszorú szélébe bökve. Istenfa ággal (fenyő, tuja, tiszafa, szóval az örökzöldek) V alakban szurkáld be az apró ágakat úgy, hogy a menet az óramutató járásával egyező legyen, azaz energiagerjesztő.
adventikoszoruNégy helyre - a kereszt és a koszorú találkozásánál- fakanállal csinálj helyet az ágak között – ide méhviasz gyertya kerül, világoskék szalaggal átkötve. Világoskék az égbolt, Szűzanya köpenyének színe.
Már csak a közepe díszítése van vissza – ez Isten helye, itt lép be az életünkbe - csipkebogyó ágakat illik oda beszurkálni, piros bogyó díszével. A gyertyákat keleti irányból menve, az óramutató járásával megegyezően kell meggyújtani Ha van iránytűd, azzal is ki lehet mérni, gondolva itt magamra, nem jó vándormadár lenne belőlem, bajban vagyok, merre is vannak az égtájak. Ha már van iránytű , érdemes az Ige helyére középre betenni, mit is mutat? Pörög vidám kedve szerint.

A városi ember nem mindig tudja a fűzfa termő-, lelőhelyét. Kalácstésztából is "engedett" a koszorú: fonva, sütve. A közepe átlót, a keresztet is könnyen el lehet készíteni a tésztából.


Hát ennyi a magunk kedvére, örömére készült természetes adventi koszorú titkokkal teli receptjeKarsay István riasztószerelő-ezoterikus szerint.

         

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.